Om Pontus Agren Design

Pontus Agren Design är en designbyrå i Skellefteå, Norra Sverige.

När jag formger mina produkter hämtar jag inspirationen från den norrländska naturen, havet, skiftningar i våra 4 årstider och det som vi känner symboliserar Norrland, såsom en känsla, hur vi lever och hur vi är som människor. Jag vill att mina produkter ska berätta en historia

Företaget startades egentligen redan 2008 i samband med en utbildning inom industridesign. Den produkt som togs fram var den karaff, samt tillhörande glas som ni även idag hittar i sortimentet. Efter några år av försäljning med lyckliga kunder både nationellt och internationellt beslöt jag att fokusera på min anställning som produktutvecklare och konstruktör tills vintern 2020 då företaget valdes in till projektet Artic Design of Sweden.

Den kunskapsbank och kontaktnät som jag samlat på mig sedan 2008 har resulterat i att företaget nu inte bara jobbar med produktutveckling av egna formgivna produkter utan också erbjuder konsultation inom formgivning, där jag kan bistå med allt från skissförslag till kostnader för prototyper och serietillverkning.

Jag har valt att tillverka alla mina produkter i Sverige för att behålla den kunskap och hantverk som finns i handtillverkning, de blir något äkta och unikt i det som jag värdesätter.

Några av de företag som jag samarbetat med är
Per Öberg Arkitekt
ILW Konsult
Kerstin Florian

Välkomma till Pontus Agren Design